Usein kysyttyä

Tilaus ja toimitus

Milloin saan tilaukseni?

Tilauksesi käsittely, tuotteiden valmistus ja (ilmainen) toimitus vaativat tiimiltämme 2-3 viikon viiveen.

Kuinka voin seurata pakettiani?

Voit seurata pakettiasti täällä.

Paljonko toimitus maksaa?

Verkkokauppamme tuotteiden toimitus on maksutonta Suomessa.

En saanut kaikkia tilaamiani tuotteita, kuinka toimin?

Jos tilauksesi sisältää useita tuotteita, ne voidaan toimittaa erikseen lähettävästä varastosta riippuen. Älä ole huolissasi, pakettisi saapuu pian.

En saanut tilaustani, kuinka toimin?

Mikäli sinulla on ongelmia postin kanssa, pakettisi katoaa tai rikkoutuu, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa sininenelefanttii@gmail.com . Asiantunteva tiimimme hoitaa riita-asiat puolestasi. Asiakkaidemme tyytyväisyys on meille etusijalla. Otamme täyden vastuun uuden tuotteen toimittamisesta sinulle, omalla kustannuksellamme.

Peruutus ja palautus

Voinko muuttaa tilaustani?

Voit muuttaa tilaustasi siihen asti kunnes sen tila on käsittelyssä.

Voinko perua tilaukseni?

Voit perua tilauksesi vielä silloin kun sen tila on käsittelyssä. Kun tilaus siirtyy valmisteluun, perimme peruutuksesta maksun, joka on 40% ostohinnasta.

Miten voin tehdä palautuksen?

Sinulla on oikeus palauttaa osa tai kaikki tilauksesi tuotteet 14 vuorokauden aikana tuotteiden vastaanottamisesta. Halutessasi palauttaa tuotteita, ota ensin yhteyttä verkkokauppaan sininenelefanttii@gmail.com ja kerro mistä tilauksesta haluaisit tuotteita palauttaa. Liitä mukaan kuvaus ja valokuva tuotteesta/tuotteista.

Palautettavat tuotteet tulee olla alkuperäispakkauksissaan sekä myyntikuntoisia, ja ne tulee postittaa viipymättä tai viimeistään 14 vuorokauden kuluttua palautusilmoituksen antamisesta. Asiakas on itse vastuussa palautukseen liittyvistä kuluista.

Maksaminen

Mitkä maksutavat käyvät verkkokaupassa?

Verkkokaupassa voit maksaa seuraavilla maksukorteilla: Visa, Visa Electron, Mastercard, Eurocard, American Express.

Ovatko antamani tiedot turvassa?

Verkkokauppamme URL -osoitteissa oleva "HTTPS" on todistus palveluidemme laadusta. HTTPS on "http":n muunnos, joka on suojattu SSL/TLS-protokollien avulla. HTTPS-protokollaa käytetään suojaamaan verkkokaupan maksutapahtumia. Verkkokauppiaina olemme tietoisia siitä, että SSL:n käytöstä on tulossa välttämätöntä. Tämä on paras tapa suojata tietosi ja suojautua hakkereilta tai identiteettivarkauksilta.

Visuaalisesti SSL-sertifikaattia edustaa riippulukko, joka näkyy verkkoselaimen url-palkissa. Sitä edustaa myös "s", joka tarkoittaa "suojattua" ja joka lisätään "http"-protokollaan verkkosivuston osoitekentässä.